Analize medicale - pe loc

 • Programeaza-te acum la o investigatie !


  Analizele pot fi:

  - complete: se scaneaza toate organele

   - partiale: se scaneaza anumite zone ale corpului ( la cererea pacientului)

  O sedinta  include scanarea fiecarui organ si sistem in parte (cardiovascular, pulmonar, digestiv, renal, reproducator, cerebral, osos, muscular, endocrin, organe de simt); depistarea diferitele deficiente de vitamine si minerale ale organismului, sensibilitati la paraziti,  riscuri de imbolnavire; ulterior facandu-se recomandarea unei tratament naturist/organic  personalizat.

   

   

   

   Osteopatie

    Osteopatia utilizează un întreg arsenal de metode şi tehnici de medicină manuală  (osteopatia articulară, viscerală, cranială) adaptate pentru toate vârstele şi toate tipurile de  ţesut (fascii, muşchi, ligamente, oase, viscere), scopul final fiind acela de a restabili  echilibrul  structural necesar homeostaziei corpului.
Tehnicile osteopate activează mecanismele neuromusculare, neurovasculare şi  neuroendocrine ale corpului şi nu tratează niciodată un singur simptom, vizând globalitatea  pacientului şi ţinând cont de faptul că uneori cauza unei disfuncţii osteopate poate fi la  distanţă, într-o altă zona a corpului.

Afecţiuni care răspund la tratamentul osteopat:

1. dureri somatice (dureri lombare, cervicale, sciatalgii, cefalee, dureri articulare)

2.dureri posttraumatice
3. afecţiuni cronice care nu raspund la tratamentele clasice: afectiuni neurologice, gastro-intestinale, genito-urinare

4. infecţii cronice care nu raspund la tratament antibiotic

5. probleme pediatrice: colici, reflux gastro-esofagian, tonus muscular modificat, epilepsie, alergii, enurezis, întârziere în creştere,scolioze etc • Elongatii vertebrale      

   

   

  Decompresia (elongatia) tridimensionala a vertebrelor reprezinta versiunea de ultima generatie a tractiunii sau elongatiei.
   
  Elongatia este o metoda ce nu necesita interventie chirurgicala si este un proces prin care se creeaza un efect de vid sau de presiune negativa in interiorul discurilor.

  Acest vid ajuta discuri le sa se hidrateze, creand mediul de vindecare. Totodata, decompresia vertebrala (elongatie) duce la cresterea in inaltime a spatiului intervertebral.
   
  Un alt mecanism prin care actioneaza este elongarea ligamentelor coloanei vertebrale ce duce la deblocarea segmentelor disco-vertebrale si crearea de spatiu pentru marire in volum a discului.


  Mărirea spaţiului intervertebral produce urmatoarele efecte:

  - efect de vaccum în interiorul discului ce duce la retracţia fragmentului herniat, eliminând compresiunea asupra rădăcinii nervoase şi diminuând durerea;

  - se creează o presiune negativă intervertebrală ce atrage nutrienţii la nivelul discului grăbindhidratarea şi vindecarea acestuia.


  Elongaţia vertebrală este indicată în sindroame clinice dureroase cervicale, toracale şi lombare de origine mecanică, acute sau cronice determinate de afectarea discurilor, ligamentelor sau a masei musculare, dintre care amintim: durerea lombară de diferite cauze care poate asocia şi sciatica, hernia de disc, spondiloza, sindromul faţetar, radiculopatiile, etc.


  Riscuri: acest tip de terapie nu prezintă niciun fel de risc sau efecte adverse, fiind o alternativă veritabilă pentru tratarea afecţiunilor coloanei.

  In plus, se poate realiza si in cazul herniilor operate.

  Contraindicaţii: implanturi la nivelul coloanei, fracturi, tumori, anevrismul aortic abdominal,osteoporoza extrem de avansată.


                                               Kinetoterapie

   

  Kinetoterapia este cea mai noua componenta a medicinei fizice si in acelasi timp reprezinta metodologia activa de baza pentru refacerea functiilor sistemelor complexe mio-artro-kinetice si cardio-respiratorii ale organismelor afectate de boala sau traumatisme.


  Programele de kinetoterapie sunt individualizate in functie de tipul afectiunii, boli secundare si varsta pacientului.
  Sala de kinetoterapie este dotata, pe lânga aparatura specifica, cu o masa speciala pentru elongatii vertebrale, ce ofera rezultate spectaculoase bolnavilor cu afectiuni la nivelul  coloanei vertebrale.